top of page

Αυτός είναι ο πιο φθηνός τρόπος να ανακαινίσεις το ακίνητό σουΗ λύση είναι απλή και μπορεί να την κάνει ο καθένας μας αν ακολουθήσει μερικά εύκολα βήματα, χωρίς να απευθυνθεί σε αρχιτέκτονες και κατασκευαστικές εταιρίες.

 1. Πάνω σε ένα απλό χαρτί ζωγράφισε μία πρόχειρη κάτοψης του σπιτιού σου.

 2. Σε κάθε δωμάτιο γράψε τις εργασίες που θέλεις να γίνουν

 3. Googl-αρε και διάβασε ότι σχετικό άρθρο βρεις στο internet. Μπες σε όλα τα σχετικά forum, διάβασε ατελείωτα κατεβατά, κοινοποίησε δικές σου ερωτήσεις και άρχισε να συζητάς με αγνώστους τις καλύτερες τεχνικές μεθόδους υλοποίησης

 4. Πήγαινε για καφέ με τους κολλητούς σου και ρώτα τους αν ξέρουν να σου συστήσουν καλούς μαστόρους.

 5. Πάρε τους τηλέφωνο και ζήτα να σου δώσουν προσφορές για τις εργασίες. Παζάρεψε τις τιμές με το γνωστό επιχείρημα του Βέγγου "Δηλαδή πόσες ώρες θα δουλέψεις για να σου δώσω αυτά τα λεφτά?"

 6. Σύγκρινε αυτές τις προσφορές με τις τιμές που βρίσκεις σε online μηχανές αναζήτησης προσφορών ώστε τελικά να διαλέξεις εκείνον τον μάστορα που θα σου υποσχεθεί να σου κάνει εργασία 10 ημερών με μόλις 49,99€+ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των υλικών.

 7. Μην βγάλεις πολεοδομική άδεια εργασιών, γιατί "Έλα μωρέ ποιος θα με καρφώσει?"

 8. Συμφώνησε με τους μαστόρους να τους πληρώσεις μαύρα γιατί δεν είσαι κορόιδο να επιβαρυνθείς τον ΦΠΑ και προς θεού μην κάνεις έναρξη έργου γιατί θα πληρώσεις και ένσημα για την ασφάλισή τους.

 9. Πήγαινε μέχρι το Καπανδρίτι στη πιο φτηνή μάντρα υλικών που βρήκες online και φόρτωσε ότι χρειάζεσαι στο πορτ μπαγκάζ ώστε να γλιτώσεις τα μεταφορικά έξοδα.

 10. Φώναξε τον ξάδερφό σου να σε βοηθήσει να ξεφορτώσετε και να κουβαλήσετε όλα τα υλικά μέχρι τον τέταρτο όροφο για να γλιτώσεις τα έξοδα του γερανού.

 11. Περίμενε τους μαστόρους το πρωί να έρθουν σπίτι, κάνε τους καφέ, δείξε τους τι ακριβώς θες να κάνουν και φύγε ήσυχος για την δουλειά σου

 12. Απάντα δεκάδες τηλεφωνήματα όσο είσαι στη δουλειά, διότι οι μαστόροι είτε θέλουν διευκρινίσεις είτε συνάντησαν πρόβλημα.

 13. Γύρνα πίσω από τη δουλειά σου για να βρεις ότι έκαναν εντελώς άλλα πράγματα από αυτά που συμφωνήσατε αλλά παρόλαυτά σε διαβεβαιώνουν πως έτσι είναι καλύτερα.

 14. Την άλλη μέρα πριν φύγεις για τη δουλειά, μην ξεχάσεις να πάρεις και πλαστικά να καλύψεις τα έπιπλα γιατί δεν το είχες σκεφτεί, γέμισαν σκόνη και η γυναίκα σου ουρλιάζει.

 15. Σήμερα φύγε νωρίτερα από τη δουλειά σου γιατί τελείωσαν τα υλικά στους μαστόρους και χρειάζονται άλλα δυο τσουβάλια τσιμέντο.

 16. Φέρε το τσιμέντο μόνο και μόνο για να βρεις την γειτόνισσα στο διαμέρισμά σου να τσακώνεται με τους μαστόρους γιατί κάνουν πολύ φασαρία με τα κομπρεσέρ.

 17. Καλόπιασε την γειτόνισσα για να μην σε καταγγείλει στην πολεοδομία και τους μαστόρους για να μην φύγουν και παρατήσουν την δουλειά.

 18. Το απόγευμα πάρε την βούρτσα και ξεκίνα να βάφεις μόνος σου τους τοίχους γιατί δεν έχεις λόγο να πληρώσεις μπογιατζή για μια δουλειά που ξέρεις να την κάνεις και μόνος σου.

 19. Τσακώσου με τους μαστόρους όταν έρθει η ώρα να τους ξοφλήσεις γιατί σε χρεώνουν διπλά λεφτά επειδή ισχυρίζονται πως έκαναν ένα σωρό επιπλέον δουλειές.

Στο τέλος κάνε λογαριασμό και διαπίστωσε πως έχεις:

 • πληρώσει διπλά λεφτά,

 • έχεις καθυστερήσει μήνες ολόκληρους να τελειώσεις την ανακαίνιση,

 • έχεις μετατραπεί σε σοβατζή

 • έχεις καταστρέψει το αμάξι σου μετατρέποντας το σε αγροτικό

 • έχεις σκοτωθεί με την γειτόνισσα

 • σου έχει έρθει η πολεοδομία

 • έχεις φάει ένα τεράστιο πρόστιμο από το ΙΚΑ

 • σε βρίζει η γυναίκα σου

 • και ενώ η καινούργια βρύση στάζει, παίρνεις τηλέφωνο τον υδραυλικό κι εκείνος δεν απαντάει.

Το σημαντικό όμως είναι ότι γλίτωσες τον αρχιτέκτονα και την κατασκευαστική εταιρία.


Τώρα σκέψου: Γίνονται αυτά τα πράγματα? Ε, δεν γίνονται ρε φίλε!


Πάρε τηλέφωνο μια τεχνική εταιρία σαν την ARPADOM, κάνε την δουλειά σου εύκολα, σωστά και οικονομικά και άσε τις "εύκολες" λύσεις που ακούς από εδώ κι από εκεί.619 views0 comments

Comentários


bottom of page